15 apr. 2010

Cersaf alb- Vin- Rock.


Ipocrizie. Indiferenta. Nepasare. Dezamagire.
Toate astea , amestecand cu miligramul de neputinta si setea de vointa aduc la momentul in care cersaful alb , paharul de vin rosu si baiatul acela se afla unde trebuie. Putin rock presurat, doar din chitara, un sunet mut dar miscator, aer rece si maini calde. Totul se imbina cum trebuie.
Nu trebuie sa iti impui reguli sau principii. Sufletul are nevoie de o mangaiere iar trupul de o soapta. Descoperim ca suntem doar niste vicii in pasul vietii. Mici particole de nicotina, drojdie sau cocaina, iubite si folosite pana constientizam ca ne fac rau ...sau pur si simplu folosite pana la moarte.

Ne implicam , dar in acelasi timp ne dam in fiecare zi cate o parte din noi uitarii, si o inlocuim cu asa zise sentimente care te rup dupa ce iti sunt spulberate detot. Uitam sa zambim pentru noi si nu pentru restul, uitam sa ne trezim cu gandul ca viata merge inainte si noi trebuie sa ne-o facem cat mai frumoasa lasand la o parte pe cei care nu merita, uitam sa apreciem pe cineva care chiar merita si dam atentie celor falsi, superficiali si materlialisti.Uitam sa mai fim copii, sa radem la diversii nori de pe cer, uitam sa cantam , sa dansam si sa profitam de orice clipa. Uitam ca nu se merita nici un gram de pesimism atata vreme cat exista optimismul . Uitam sa ne ridicam si ni se pare ca suntem prea jos,nevrand sa vedem ca mereu exista o creanga de care sa te agati. Uitam sa bem din fericire, sa ne cladim propriul nostru castel ca atunci cand eram mici, unde sa aranjam totul cum vrem[ce ne deranjeaza si ne supara dam afara, lasand loc doar catorva persoane care merita.]

Dorinta de neimplicare, de nepasare, de lupta mea cu propriul meu suflet este impiedicata de asa zis-ul tau '' interes fata de mine''. Cica imi vii cu bunul simt sa ma intrebi ''cum esti?'' ''ce ai mai facut?'' ''esti bine?'', tu fiind constient de raspunsurile pe care le-ai fi putut primi. Dar nu fraiere ! Nu e prea tarziu niciodata sa realizezi ca nici un vierme nu merita sa iti murdaresti talpa strivindu-l !Ci pur si simplu il ocolesti. Nesimtirea iti alearga prin fiecare vena, iar inocenta si naivitatea de care incerci sa dai dovada nu mai merg , bai boule ! De ce? Pentru ca o idioata, care a tinut la tine, care ti-a oferit atatea acum nu mai crede nici cat negru sub unghie in tine, in vorbele tale, in fata ta de catelus. Observa un alt om , pe care l-ar putea numi '' necunoscut''. Un necunoscut care isi scoate sufletul imens, si-l lipeste peste tricou si arata cat e de plin de vid .
Cu o urma de falsitate, iti raspund total invers dorintei tale, prezentandu-ma foarte bine.Astepti sa te intreb ceva ? Sa iti arat ca imi pasa? Ei bine afla de la mine ca nici macar sa te urasc nu prea pot pentru ca asta ocupa spatiu-spatiu ce poate fi umplut cu ceva mai bun-ocupa timp si un chef enorm de nul sa ma gandesc la tine si la ce ai facut.
Odata, imi astupam urechile, inchideam ochii si mergeam inainte cu tine. Acum , in acest moment las in urma amintirile : Mai tii minte diminetile alea reci de iarna din patul tau ? Micul dejun. ? Cina de craciun si seara ce a urmat? Invierea? Acel 8 martie? 6 luni ? Plimbarile la bacau, mese in familie si primul majorat? Al doilea fiind al tau? Clatite ? Gogosi si popcorn cu tona?Revelionul ? Olimpiadele de matematica ? -legatura pe veci- Spectacolele? Serile de dupa zilele pline de cearta ? -dulci mai erau - Sf Andrei ? La Cetate? Amiezi lenese de vara, impletite cu timpul nostru si mii de saruturi. Mii de poze si atingeri infinite. Seri scurte sau lungi dar pline de pasiune vulgara sau romantica
Trag cortina, ele raman insirate pe scena vietii. Imi pare rau ca am crezut ca esti altfel decat esti.Ca atatea promisiuni ti-au luat locul faptelor si odata cu neindeplinirea lor a picat tot.

Revenind la ''cersaf alb-vin-rock'' .
Nu te gandi la ce a fost . Ci la ce este. La ce ar putea fi daca ridici o geana, apoi capul si piciorul inainte de pe pamant.[ In sfarsit nepasare pentru tine si pentru restul oamenilor . ]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu